آشنایی با ایراد پاراشوت آسانسور

معمولا چیزی که ما به عنوان کاربر و استفاده کننده از وسایل برقی صنعتی انتظار داریم، این است که همیشه از عملکرد صحیح و درست مورد انتظارمان برخوردار باشند، اما بسیار بدیهی است که هر یک از این تجهیزات به دلایل مختلفی نظیر استفاده ی غیر استاندارد یا موارد فنی پیش آمده دچار نقص در عملکرد معمول خود شوند. در صورت مواجه شدن با این مسئله، بهترین کار پرهیز از هر گونه اقدام تشخیصی یا تعمیراتی خودسرانه است؛ چرا که برای مثال اگر آسانسور منزل یا ساختمان محل کار ما دچار خرابی شود، از دانش فنی و مهارت لازم برای کشف ایرادات و رفع آن ها برخوردار نیستیم؛ پس بهترین کار تماس با شرکت، مجموعه و موسسات تعمیرات آسانسور می باشد. یکی از موارد مهمی که ممکن است به عنوان یک نقص در خصوص اسانسور ساختمان ها به وجود بیاید، مربوط به پاراشوت یا ترمز ایمنی است. متاسفانه پدید آمدن هر گونه اختلال در عملکرد این سیستم می تواند زمینه ی ایجاد خطرات و خسارات متفاوتی را به وجود آورد. اینکه در مواقع لازم ترمز ایمنی آسانسور فعال شد یا نشود، مسئله ای است که در این مقاله از سری مقالات سایت شرکت خدمات فنی شهرآرا کرج مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کاربرد ترمز ایمنی یا پاراشوت آسانسور چیست؟

پاراشوت یک سیستم حفاظتی است که معمولا کابین اسانسور ها به آن مجهز هستند. این سیستم باعث می شود که درصورت حرکت نمودن کابین به پایین ( با سرعت زیاد و بر خلاف سرعت از پیش تعیین شده ) عمل توقف صورت بپذیرد و از ایجاد خطرات و آسیب های احتمالی برای افرادی که داخل این تجهیز حضور دارند، جلوگیری نماید. در هر صورت و در هر شرایطی وظیفه ی اصلی این ترمز، متوقف ساختن کابین در حال حرکت و سقوط آزاد است و یکی از مشخصه های آسانسور استاندارد و نصب صحیح آن این است که به سیستم پاراشوت مجهز باشند. این که این عملیات متوقف سازی چگونه صورت می گیرد، روندی پیچیده دارد اما در هر صورت باید ترمز ایمنی با ریل های راهنمای وزنه ی تعادل درگیر شود تا کابین متوقف گردد. عواملی مثل خرابی ترمز موتور، پاره شدن سیم بکسل و ... از جمله دلایل فعال شدن پاراشوت می باشند.

آشنایی با ایراد پاراشوت آسانسور

چگونگی رفع عیوب پاراشوت آسانسور

زمانی که از طریق شماره های موجود در این سایت، به منظور سرویس و چکاپ دوره ای اسانسور ساختمان مسکونی یا اداری خود با کارشناسان و پشتیبانان فنی شرکت خدمات فنی شهرآرا کرج تماس بگیرید، در اسرع وقت تکنیسین های حرفه ای ما به آدرس اعلام شده از سوی شما اعزام خواهند شد تا به صورت حضوری و از نزدیک سیستم ترمز ایمنی را چک نمایند. در این هنگام فرد تعمیرکار به موارد زیر توجه خواهد داشت:

  • وسیله ی ایمنی برقی بر روی کابین نصب شده باشد، تا در صورت فعال شدن پاراشوت آسانسور بتواند موتور دستگاه را متوقف کند.
  • برای حرکت قسمت گاورنر لازم است که از سیم بوکسل فولادی منعطف استفاده شود، در این صورت ایمنی بیشتری فراهم شده است.
  • یکی از تست های مهم در این زمینه مربوط به زمان واکنش نشان دادن گاورنر اسانسور می باشد، این زمان باید در وضعیت حداقل قرار داشته باشد تا در صورت ایجاد خطر سقوط ازاد قبل از اینکه سرعت حرکت کابین زیاد شود، سیستم پاراشوت فعال گردد.
  • در چکاپ های دوره ای و سرویس های تعمیرات آسانسور، توسط کارشناسان فنی با تجربه وضعیت ترمز ایمنی بررسی خواهد شد تا علل زمینه ساز و ایجاد کننده ی آن به طور کامل شناسایی و رفع گردد.

تعویض روغن موتور و پاراشوت آسانسور

با توجه به اینکه اسانسور های گیر بکسی کاربرد متداولی دارند، لازم است که در هنگام چکاپ این تجهیز نسبت به ضرورت نیاز به تعویض روغن موتور نیز توجه کافی داشت. اینکه هر چند وقت یکبار و در چه زمان هایی لازم است چنین کاری انجام شود، کاملا به نوع و شرایط دستگاه و میزان استفاده از آن بستگی دارد اما به طور معمول، این کار به صورت سالیانه انجام می گردد.  در خصوص نوع روغن گیربکس آسانسور نیز باید بگوییم که بر اساس نوع چرخ دنده های ریز یا درشت به کار رفته، باید غلظت مناسبی از این ماده انتخاب گردد و به میزان بزرگتر بودن چرخ دنده ها، طبیعتا از روغن غلیظ تری استفاده می گردد. در صورت عدم توجه به تعویض به موقع روغن موتور گیر بکس اسانسور ممکن است مشکلاتی در خصوص ترمز آن به وجود بیاید و در مواقعی ترمز ایمنی یا پاراشوت آسانسور فعال شود؛ بنابراین باید در بازه های زمانی منظم نسبت به این مسئله توجه داشت و از یک سرویس کار و تعمیرکار حرفه ای کمک گرفت تا وضعیت روغن را کنترل نماید تا از این طریق از هر گونه نشتی در اتصالات، ایجاد مشکل در نشت بند ها، اسیب به چرخ دنده های موتور و ..... جلوگیری گردد.

خواندن 3792 دفعه

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید